De Goudse Waarden

Gouda

Projectinformatie

In samenwerking met Croonwolter&dros, renoveert J.P. van Eesteren het schoolgebouw ‘De Goudse Waarden’. Dit wordt het eerste gasloze en bijna energie neutrale schoolgebouw in Gouda. Het is een ambitieus project want het hele gebouw wordt vernieuwd, met uitzondering van het fundament, de zuilen en de vloeren. Uitgangspunt bij het renovatieontwerp van EGM architecten is dat het schoolgebouw de lichte en transparante uitstraling van de jaren 60 behoudt.

Het hoofdgebouw krijgt een opvallende, nieuwe buitentrap met een geïntegreerde hellingbaan, zodat het gebouw toegankelijker wordt voor mindervaliden. De aula wordt met een vliesgevel en een luifel breder gemaakt, en krijgt zo meer transparantie. Het gebouw wordt voorzien van verschillende soorten nieuwe gevels: een vliesgevel, een stucgevel en een zeer speciale gevel met een speelse aluminium gevelbekleding. Verder wordt de afwerking van de vloeren, wanden en gevels grotendeels vernieuwd. Ook worden alle installaties vervangen door nieuwe, energiezuiniger installaties, die tevens voor een gezonder klimaat (ventilatie en licht) zorgen.

In de zomer van 2022 wordt het vernieuwde schoolgebouw opgeleverd.

Bewuste Bouwer
We realiseren ons dat wij te gast zijn in uw omgeving en proberen eventuele overlast zo veel mogelijk te voorkomen en tot een minimum te beperken. Ongemerkt bouwwerkzaamheden uitvoeren is helaas onmogelijk. We zijn als bouwbedrijf aangesloten bij Stichting Bewuste Bouwers en werken volgens de gedragsregels, waarin hinderbeperking voor de omgeving voorop staat.

Zo kunt u ons bereiken
Valt u iets op of heeft u vragen? Mail ons dan via degoudsewaarden@jpvaneesteren.nl of spreek onze hoofduitvoerder Gerard van Mourik aan. Hij is dagelijks te vinden op de bouwplaats.

Bekijk ook

Uw contactpersoon

Gerard van Mourik